Krystaller og eteriske oljer – den perfekte match!

ametyst azuritt bergamott chakra citrin engleshop eteriske oljer hematitt ingefær jording koriander krystaller lavendel peppermynteolje bergkrystall positiv energi roseolje røykkvarts selvtillit smaragd sodalitt terese terese jegard Jan 23, 2024

 Litt om kombinasjonen

En kombinasjon av eteriske oljer og krystaller kan hjelpe deg videre på den åndelige reisen, enten du vil styrke arbeidet med krystaller, lære mer om aromaterapi, eller bare har lyst til å prøve noe annet.

Eteriske oljer er en effektiv måte å stimulere sansene på, som til og med demper stress og bekymringer. Krystaller kobler seg på energiene dine og skaper balanse mellom chakraene og miljøet rundt deg.

Eteriske oljer kan brukes til alt mulig og har en mengde nyttevirkninger. Slike oljer brukes først og fremst til aromaterapi og som antioksidanter og soppdrepende behandling. De demper dessuten smerter, depresjon og angst. Eteriske oljer gjør ikke bare underverker for humøret – de aktiverer også luktsenteret, der luktesansen vår kommer fra.

Det finnes mange ulike eteriske oljer til alle mulige formål. En del vanlige oljer, for eksempel lavendel, motvirker stress, mens peppermynte hjelper på fordøyelsen eller gir en energiboost!

likhet med eteriske oljer finnes det mange forskjellige krystaller, og de fleste motvirker negativ energi og skaper positive vibrasjoner. Krystaller brukes som en alternativ healingteknikk. De kan fungere på mange ulike måter og hjelper oss mentalt, fysisk og åndelig.

Ved å kombinere krystaller og eteriske oljer, kan vi få en kraftfull kombinasjon. Bruk olje sammen med krystallene mens du mediterer, så får du en ekstra energiboost. Yoga og aromaterapi fungerer også veldig godt sammen. Begge forsterker hverandres healende egenskaper. 

 

Aktiver sansene

Ved å ta i bruk både krystaller og eteriske oljer åpner du opp alle sanser: lukt, berøring, syn, og til og med i enkelte tilfeller smak og hørsel.

Det finnes nesten uendelig mange krystaller å velge mellom, og like mange eteriske oljer, derfor er kombinasjonsmulighetene nærmest uante.

Når du velger en kombinasjon av krystaller og eteriske oljer er det ut fra formålet, altså hva du ønsker å oppnå. Kombinasjonen du velger må være personlig og meningsfylt.

Husk at ikke alle oljer kan inntas, noen er skadelige for dyr og andre kan gi hudirritasjon.

 

Avslapning og stressreduksjon

Både lavendel og ametyst er kjempefine for å skape ro og dempe stress. Begge er fiolette på farge og styrker intuisjonen, reduserer stress, og gir bedre søvn.

Denne kombinasjonen av krystall og eterisk olje vekker sansene, og bidrar til at du klarer å slappe av og gi slipp på bekymringer og angst. 

 

Energi og livskraft

Den kraftige bergkrystallen, også kjent som «mesterhealeren», gjør underverker i samspill med andre krystaller og eteriske oljer når det gjelder å ta imot kraften fra disse.

Peppermynteolje gir en herlig energiboost. Start dagen med disse to, så kan du være sikker på at det blir en god dag. 

 

Velstand og lykke

Velstand og lykke er positivt for alle, og citrin og patchouliolje er nettopp det vi trenger.

Citrin er en glimrende krystall til manifestasjon, fordi den tiltrekker seg rikdom, velstand og lykke. Patchouliolje brukes ofte ved manifestasjon og stimulerer til suksess og velstand.

 

Åndelig forbindelse

Kombinasjonen lapis lazuli og virak (frankincense) er fin til åndelig oppvåkning. Bruk disse i chakrapraksis, så oppnår du ny innsikt og får hjelp til å tyde drømmene dine.

Lapis lazuli er spesielt nyttig for å kommunisere med åndelige energier og styrke mentale funksjoner. Virakolje kalles også «kongen av oljer» og har forbindelse til kronechakraet og rotchakraet. Det gir den en suveren evne til å åpne sinnet og gi balanse og stabilitet.

 

Positiv energi

Nesten alle krystaller og eteriske oljer frembringer positiv energi, men rosenkvarts og bergamott fungerer spesielt godt sammen.

Rosenkvarts aktiverer hjertechakraet og skaper positiv energi, som virker tiltrekkende på mennesker og hjelper deg med å finne kjærlighet. Bergamott er en energigivende olje, med svake sitrus- og blomsternoter.

Begge virker beroligende og er effektive for å løfte humøret og sende positive vibrasjoner. 

Rensing / fjerning av negativ energi

Hematitt er en svært beskyttende stein, som også har en fabelaktig evne til å rense auraen. Den virker sammen med rotchakraet og demper negativ energi som følge av stress og depresjon.

Virakolje er en nydelig rensende olje. Den hamler opp med det meste, men er utmerket til å rense hus og kontorer for negativ energi. 

 

Selvtillit

Det kan være vanskelig for noen hver å finne selvtillit. Sørg for å styrke den med sodalitt og kanelbark

Bruk kanelbark når du trenger karisma, og sodalitt for å roe sinnet, slik at du klarer å tenke rasjonelt og oppnå selvaksept og tillit. 


Jording

Det er en konstant jobb å holde seg jordet og ydmyk, og med massevis av krystaller og eteriske oljer å velge mellom finner du garantert stabilitet med røykkvarts og ingefær.

Røykkvarts er en ypperlig stein for jording og rensing av både din egen energi og energier du kommer i kontakt med. Denne steinen skaper balanse på grunn av forbindelsen den har til rotchakraet.

Ingefær er en varm, energigivende olje. Den har en jordingseffekt som får selvtillit og positiv selvfølelse til å strømme gjennom deg. Den kan også brukes mot magesmerter og fordøyelsesproblemer. 

 

Kjærlighetsinnsprøytning

Kjærligheten kan være et minefelt, men smaragd og roseolje hjelper deg å navigere gjennom det. Kombinasjonen av disse to er en sikker måte å skape endringer i kjærlighetslivet på.

Smaragd er en lykkebringende stein som fungerer særdeles godt for ektepar. Den stimulerer til lojalitet, romantikk og tillit – det er tilgivelse og ubetinget kjærlighet som gjelder.

Roseoljen er søtlig med blomsternoter og sammenlignes ofte med rose. Den virker emosjonelt beroligende og skaper nærhet – ypperlig til massasje. Neste gang du trenger å styrke romantikken i forholdet, kan du prøve denne effektive kombinasjonen til en massasje med din kjære.

 

Sannhetssøkere

Det kan ofte være utfordrende å gi uttrykk for meningene våre eller finne ut hva andre egentlig mener, og da kan azuritt og koriander bidra til å få sannheten frem.

Azuritt stimulerer til sannhet, visdom og verdighet, mens koriander kan dempe smerter som kommer av ærlighet, tap og sorg.

 

Noen tanker til slutt

Både krystaller og eteriske oljer har forbløffende positive virkninger – mentalt, fysisk og åndelig. Ved å bruke spesifikke steiner og oljer sammen, oppnår vi den optimale kombinasjonen av virkninger.

Det finnes så mange måter å bruke disse energiverktøyene på, og samtidig bruk forsterker den kraftige essensen som bor i dem.

Gå ikke glipp av nyhetsbrevet! 

Hver uke deler jeg noe nytt om krystaller, ulike behandlinger, nye blogginnlegg og unike tilbud.